Festareilla luvassa paneelikeskustelu ”Höyrypanimo ennen ja nyt”

Metsola Beer Festivalia vietetään 6.-7.9.2019. Olutfestarit järjestetään nyt kolmatta kertaa, mutta tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kotkan Höyrypanimolla. Höyrypanimo on paikkana tapahtumalle loistava, onhan sillä pitkä historia suomalaisena olutpanimona. Festareiden ohjelmassa on myös paneelikeskustelu aiheena ”Höyrypanimo ennen ja nyt” lauantaina 7.9. klo 13. 

Lauantaina 7.9. Metsola Beer Festivaleille on mahdollista tulla kuulemaan paneelikeskustelua Höyrypanimon historiasta, nykyisestä toiminnasta sekä olutkulttuurista yleisesti. Paneelikeskustelun juontajana toimii olutkirjoittaja Heikki Kähkönen. Mukana keskustelua virittämässä ovat olutasiantuntija Markku PulliainenHöyrypanimon entinen työntekijä Olavi Häkkinen Metsolasta sekä Höyrypanimon tiloissa nykyisin toimivan pienpanimo Kotka Steam Breweryn toimitusjohtaja Kari-Jukka Koivistoinen. 

Heikki Kähkönen on pitkän linjan olutkirjoittaja. Hän on kirjoittanut satoja artikkeleita suomalaisesta oluesta, oluen ja ruoan yhdistämisestä sekä alkoholi- ja olutpolitiikasta. Suomen ohella hän tuntee laajalti Viron olutkulttuuria, -markkinoita ja -teollisuutta sekä mm. Britannian ja Pohjois-Baijerin, erityisesti Bambergin alueen juoma- ja ruokakulttuuria. Kähkönen työskentelee toimituspäällikkönä osaksi omistamassaan Viisi Tähteä -verkkomediassa.

Markku Pulliainen perusti Panimoravintola Huvilan Savonlinnaan 2002. Vuonna 2009 Huvila siirtyi Malmgårdiin ja siitä syntyi Malmgårdin Panimo, jossa Markku toimi mm. olutmestarina ja myyntitehtävissä vuoteen 2018. Nykyisin hänen Olutasioita-yrityksensä myy ravintoloille ja kaupoille muiden panimoiden tuotteita sekä konsultoi ravintoloita olutasioissa

Paneelikeskustelussa ovat mukana myös Kotkan Höyrypanimolla aikoinaan työskennellyt Olavi Häkkinen sekä nykyisin rakennuksen tiloissa toimivan pienpanimon Kotka Steam Breweryn toimitusjohtaja Kari-Jukka Koivistoinen, joka toimii myös yhtenä Metsola Beer Festivalin pääjärjestäjistä. 

Lisäksi Kotkan Metsolan aikamiespojat tuovat Metsola-aiheisen valokuvanäyttelyn festareille, joka on esillä koko tapahtuman ajan.  

METSOLA BEER FESTIVAL 6.-7.9.2019
Kotkan Höyrypanimolla

LA 7.9.2019 KLO 13:00 – PANEELIKESKUSTELU ”HÖYRYPANIMO ENNEN JA NYT” 
Sisäänpääsy tapahtumaan 5 €
(Sisältää lasin, palautetusta lasista palautetaan 2 € pantti)

Tutustu Metsola Beer Festival 2019 ohjelmaan >